Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının sıkı iyiceya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan binalabilmekle yan yana daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun ana sebebi alan kaybına esas vermemesi ve elan azca maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması ilkin çıkmak üzere kullanma amacına ve kullanan şahıs nüshasına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşkın insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kırmızıışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Ancak talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları prezantabl olarak mimarilmalıdır. Kapının onat çkırmızıışmasını getirmek ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere üstelikşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında bakım konstrüksiyonlmalıdır.

Kırık dökük mimarilarda çatı dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni yapılarda (mektep, düzenışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Kanat nüshası veya kullanılması maksut menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir gereç ile dokumalacak üretimlerde yangın bapsı pahaı belirlenebilmektedir.

Bütün yangın kasası ve kanatları erdemli sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra gestaltlabilecek sıva onarımı ve boya çalışmaleri nedeniyle kapılar mazarrat görmez.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece uz ise buna demetlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte hediye Yangın Kapısı geriışını getirmektedir.

Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Değişik bir şense ise kapıların tıpkı ayan duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın kapısı uygun zamanlarda kapanmayacak ve bariz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *